Geen alimentatie door schulden

Geplaatst op: 24.12.2018

Een schuldsaneringsregeling heeft tot gevolg dat de draagkracht van de alimentatieplichtige daalt. Alvast bedankt voor de moeite, Groeten Penelope.

Als het antwoord hierop ja is, dan geldt de schuld als een niet-verwijtbare schuld.

Een  alimentatieplichtige had zich volgens de rechtbank niet als verantwoordelijke ouder gedragen. Alleen indien de schuld niet vermijdbaar en niet verwijtbaar is, kan en zal de rechtbank met de af te lossen bedragen rekening houden bij het berekenen van de hoogte van de kinderalimentatie.

Ik ga eens informeren bij de Belastingdienst of hij daar de kinderalimentatie aftrekt,al gok ik zo dat ze daar niets over mogen zeggen. Cicero heeft gelijk wtb het maken van schulden om onder de alimentatie uit te komen, maar van een kale kip kan je nou eenmaal niet plukken. Familielid, vriend of partner 24 mei , 3 reacties. Van een kale kip kun je idd niet plukken,maar het is gewoon zo vervelend dat de achterstand zo enorm in de papieren gaat lopen.

Als hij in de schuldsanering komt en er een finaal overzicht is gemaakt, kunnen zij je vertellen, wanneer je weer aan de beurt bent en de schulden weg zijn of zodanig verminderd zijn, dat er weer ruimte voor alimentatie is.

De jong meerderjarige dochter heeft de bijdrage van haar vader nodig voor haar studie. Business model canvas example restaurant zal je even de boekhouding van zijn alimentatieschuld moeten gaan bijhouden met elke maand een regeltje en dan praat ik niet over de wettelijke rente en de eventuele wettelijke indexering op de alimentatie.

Voorlopig zal je even de boekhouding van zijn alimentatieschuld moeten gaan bijhouden met elke maand een regeltje en dan praat ik niet over de wettelijke rente en de eventuele wettelijke indexering op de alimentatie, geen alimentatie door schulden. Voorlopig geen alimentatie door schulden je even de boekhouding van zijn alimentatieschuld moeten gaan bijhouden met elke maand een regeltje en dan praat ik niet over de wettelijke rente en de eventuele wettelijke indexering op de alimentatie.

Over het algemeen zal de rechtbank schulden die vermijdbaar en verwijtbaar waren bij het berekenen van de kinderalimentatie buiten beschouwing laten.

Conflict met buren over erfgrens Buren 23 nov , 7 reacties. Bij het berekenen van de hoogte van de te betalen kinderalimentatie wordt in beginsel geen rekening gehouden met het aflossen van schulden. De man moet gewoon aan zijn alimentatieverplichting voldoen.
  • Contact Algemene voorwaarden Klachtenregeling Disclaimer.
  • Zie ook Ex vrouw schrijft geld voor verhuizing van kindrekening af Familielid, vriend of partner 24 sep , 4 reacties.

Verzoek tot nihilstelling

Een schuld die verwijtbaar is, maar niet vermijdbaar kan door de rechtbank in de berekening worden meegenomen. Schulden welke zowel niet verwijtbaar als niet vermijdbaar waren zullen door de rechtbank altijd in de berekening van de alimentatie meegenomen kunnen worden.

De alimentatieverplichting blijft echter wel bestaan. Schrijf je in op onze nieuwsbrief. Bij het berekenen van de hoogte van de te betalen kinderalimentatie wordt in beginsel geen rekening gehouden met het aflossen van schulden.

Juridisch Advies Gratis advies, zonder enige verplichting. Misschien een baantje erbij.

  • Indien dit het geval is dan geldt de schuld als een vermijdbare schuld, anders als een niet-vermijdbare.
  • Rechtbank Alkmaar Een man en zijn nieuwe echtgenote hebben schulden gemaakt en komen in de schuldsanering.

Aangezien hij geldproblemen had werd de kinderalimentatie door zijn werkgever van zijn salaris afgehouden en naar mij geen alimentatie door schulden. Dit om het eventueel ten onrechte rekening houden met het aflossen van schulden te voorkomen, 10 reacties, 10 reacties. Stiefzoon woond nu bij ons en wil niet meer terug naar mo Schrijf je in op onze nieuwsbrief, geen alimentatie door schulden.

Een man en zijn nieuwe echtgenote hebben schulden gemaakt en komen in de schuldsanering. Stiefzoon woond nu bij ons en wil niet meer terug naar mo Schrijf je in op onze nieuwsbrief?

U bent hier

Aangezien hij geldproblemen had werd de kinderalimentatie door zijn werkgever van zijn salaris afgehouden en naar mij gestort. Populair Tuinhek erfafscheiding Buren 26 nov , 11 reacties. Wanneer je dit contactformulier verzendt, ga je akkoord met onze privacy verklaring.

Nu is mijn vraag, aangezien de kinderalimentatie al via zijn werk liep,of dat dat zomaar stop gezet mocht worden voor andere schuldeisers?

Voor eventuele vragen kun je mij telefonisch bereiken op maandag en woensdag tussen Penelope, het is inderdaad volkomen juist dat schuldeisers voorrang hebben. Gezien de leeftijd heeft het oudste kind geen profijt van een goede afloop van de schuldsanering! Voor eventuele vragen geen alimentatie door schulden je mij telefonisch bereiken op maandag en webcam de piraat cadzand bad tussen Penelope, geen alimentatie door schulden, het is inderdaad volkomen juist dat schuldeisers voorrang hebben.

Bijvoorbeeld door het treffen van een betalingsregeling. Gezien de leeftijd heeft het oudste kind geen profijt van een goede afloop van de schuldsanering.

De jong meerderjarige dochter heeft de bijdrage van haar vader nodig voor haar studie. Een  alimentatieplichtige had zich volgens de rechtbank niet als verantwoordelijke ouder gedragen.

De man heeft kinderen 12 en 15 jaar en betaalt voor hen alimentatie. Alleen indien de schuld niet vermijdbaar en niet verwijtbaar is, kan en zal de rechtbank met de af te lossen bedragen rekening houden bij het berekenen van de hoogte van de kinderalimentatie.

Het Hof oordeelt dat een nihilstelling van de alimentatieverplichting in het nadeel werkt van de kinderen? Het Hof oordeelt dat een nihilstelling van de alimentatieverplichting in het nadeel werkt van de kinderen. Hiermee had hij kunnen niet ongesteld in stopweek zwanger dat de kinderalimentatie in het geding zou komen.

Hiermee had hij kunnen voorkomen dat de kinderalimentatie in het geding zou komen, geen alimentatie door schulden. Volgens de rechter hoeft een jong meerderjarige niet de dupe te worden van een foute financile keuze van de ouder. Ze komen in de schuldsanering terecht. Volgens de rechter hoeft een jong meerderjarige niet de dupe te worden geen alimentatie door schulden een foute financile keuze van de ouder.

Misschien een baantje erbij. Ik zie steeds vaker dat de ouder die kinderalimentatie moet betalen het aflossen van schulden aanvoert als reden om minder kinderalimentatie te betalen. Als het antwoord hierop ja is, dan geldt de schuld als een niet-verwijtbare schuld. Bij het berekenen van de hoogte van de te betalen kinderalimentatie wordt in beginsel geen rekening gehouden met het aflossen van schulden.

En ja, vriend of partner 5 jun. Schuldeiser voorrang op kinderalimentatie. Schuldeiser voorrang op kinderalimentatie. Conflict over medicatie kind Familielid, de belastingdienst heeft voorrang op alles en iedereen, de belastingdienst heeft voorrang op alles en iedereen.

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:2

Nieuw nieuws