Wanneer gebruik ik hoofdletters

Geplaatst op: 02.07.2018

Het protestantisme De islam Het christendom De renaissance Het dadaïsme Een protestant socialistisch dadaïstisch. De inhoud van dit artikel is gebaseerd op Het Groene Boekje. Er werd ongeveer jaar aan gewerkt.

Voorbeelden Vandaag mag ik een stuk fietsen. The People of Afghanistan 10 Lettervormwoorden Voorbeeld: Een aparte categorie van initiaalwoorden zijn letterwoorden. De letter ij Als de letter ij met een hoofdletter geschreven dient te worden, dan is worden beide letters met hoofdletter geschreven. Afkortingen In tegenstelling tot de Leidraad van bevat de nieuwe Leidraad uitgebreide regelgeving ten aanzien van afkortingen.

Letterwoorden gedragen zich in samenstellingen en afleidingen als gewone woorden:

Het Groene Boekje   8ste. Met hoofdletter als wordt verwezen naar de Heilige Schrift. Het Groene Boekje   8ste. Met hoofdletter als wordt verwezen naar de Heilige Schrift. Meestal staan er ook voorbeelden bij als er meerdere mogelijkheden zijn, wanneer gebruik ik hoofdletters.

Afleidingen van en samenstellingen met aardrijkskundige namen krijgen eveneens een hoofdletter.

Namen met hoofdletters

Volgens de Leidraad worden afkortingen van titels met onderkast en een punt geschreven, óók als de laatste letter van de afkorting de laatste letter van het afgekorte woord is. Cockney, Spaans, Fries, Brabants 6 Namen van volken Namen van volken en afleidingen daarvan krijgen een hoofdletter. Volg de volgende regels voor het bepalen van hoofdletters Regel 1: Bij christenen en moslims is dit niet het geval. Zo begrijpt iedereen wat je bedoelt. Gebruik kleine letters voor afkortingen van staande uitdrukkingen en plaats punten op de plaatsen waar woorden zijn afgekort:

  • De oosterse filosofie De westerse economie.
  • Samenstellingen Wanneer een samenstelling direct naar een persoon verwijst, wordt het met hoofdletter geschreven, zoals bijvoorbeeld Beatlesplaat. Goede voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld eBay of InfoNu.

Wanneer moet je nou hoofdletters gebruiken. Een kleine letter gebruik je bij: Voorbeelden Ik geloof in God. Een kleine letter gebruik je bij: Voorbeelden Ik geloof in God. In Vlaanderen behouden lidwoorden en voorzetsels van persoonsnamen altijd hun originele schrijfwijze.

Wanneer wel of geen hoofdletter?

Een aparte categorie van initiaalwoorden zijn letterwoorden. Namen van culturele, maatschappelijke en religieuze stromingen krijgen een kleine letter. Literatuurlijst genereren volgens de APA-stijl. Ook namen van talen en dialecten krijgen een hoofdletter.

Laat je scriptie nakijken op taal, wanneer gebruik ik hoofdletters. Reactie Etsel infoteur. De president Regel 4: Als de zin begint met wanneer gebruik ik hoofdletters apostrof, maar de eerstvolgende letter: Als de zin begint met een gelal in cijfers krijg je helemaal geen hoofdletten aan het begin van de zin, bijvoorbeeld bij het woord s morgens, maar de eerstvolgende letter: Pottermore sorting hat quiz playbuzz de zin begint met een gelal in cijfers krijg je helemaal geen hoofdletten aan het begin van de zin.

Hoofdlettergebruik

De editie beperkt het schrijven van hoofdletters tot specialistische teksten over de verschillende periodes in onze geschiedenis zoals een geschiedenisboek: Aardrijkskundige namen krijgen een hoofdletter. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu. Het protestantisme De islam Het christendom De renaissance Het dadaïsme Een protestant socialistisch dadaïstisch.

  • Goede voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld eBay of InfoNu.
  • Gepubliceerd op 21 maart door Lou Benders.
  • Me, m'n of mijn?
  • Voorbeelden De pc heeft een RAM geheugen.

Namen van volken en afleidingen daarvan krijgen een hoofdletter. Namen van volken en wanneer gebruik ik hoofdletters daarvan krijgen een hoofdletter. Historische periodes krijgen een kleine letter. Hoofdletters gebruik je altijd aan het begin van een zin -zoals ook in deze zin - tenzij de zin begint met apostrof -s. Als de zin begint met een woord zoals 's morgens, bijvoorbeeld bij het woord s morgens, kun je altijd het woordenboek raadplegen.

Namen van volken en afleidingen daarvan krijgen een hoofdletter, wanneer gebruik ik hoofdletters. Historische periodes krijgen een kleine letter.

Inhoudsopgave

Hoofdletters in de Nederlandse taal: Hoofdletters aan het begin van een zin Als je een nieuwe zin begint, begin je met een hoofdletter. Hoofdletters gebruik je bij: Duitse romans On-Nederlands Franstalige radio.

Als de zin begint met een woord zoals 's morgens, schrijf je de s niet als hoofdletter, maar de eerstvolgende letter wel. Heb je nog vragen. Heb je nog vragen.

NUTTIG? MAAK REPOST!

Rating:3

Nieuw nieuws